Idrottsmedicinsk Kompetens

Tjänster och priser

Priser

Fysioterapeuterna som är verksamma på Kulan Idrottsskadecentrum omfattas av Hälsovalet i Region Skåne och ett besök hos fysioterapeut som kostar 200 kr per besök. För barn och ungdom – under 20 år – är besöket kostnadsfritt. Region Skånes regler för högkostnadsskydd och frikort gäller. Uteblivit besök eller sen avbokning debiteras med dubbel patientavgift enligt Region Skånes taxa (400 kr).

Fysioterapi och bedömning

För bedömning och undersökning hos fysioterapeut krävs ingen remiss eller tidigare läkarbesök. Vid första besöket utförs en grundlig undersökning för att kunna ställa en klinisk diagnos och lägga upp en effektiv behandlings- och rehabiliteringsplan för ditt problem. Vid behov kan läkare snabbt kopplas in för vidare undersökning, injektionsbehandling eller provtagning.

Boka tid

Behandling

Olika former av manuell behandling kan vara nödvändig för att rehabiliteringen ska bli optimal. Behandlingen kan bestå av mjukdelsmobilisering, stötvågsbehandling, akupunktur/IMS (nålbehandling), rörlighetsträning, ledmobilisering, manipulation, elektroterapi, kinesio- eller korrektionstejpning m.m.

Boka tid

Rehabilitering

Rehabiliteringsträningen utförs efter ett individuellt utformat upplägg i vårt funktionella gym där inte bara skadan rehabiliteras utan även bakomliggande orsaker korrigeras. Här finns möjlighet till rehabilitering i såväl tidig/nyskadad/nyopererad fas som i återgångsfas till den idrott/aktivitet som du vill tillbaka till. Naturligtvis kan detta även kombineras med upplägg av egentränings- och hemträningsprogram.

Boka tid

Gym

I Kulan Idrottsskadecentrums lokaler finns ett stort, luftigt och funktionellt gym, utrustat för rehabilitering i alla faser från nyskadad till full återgång till idrott och aktivitet. Här sker all träning på bokad tid med en egen personlig fysioterapeut.

Alter G – antigravity löpband

Som en av fem kliniker i Sverige kan vi erbjuda gång och löpträning på vårt unika löpband – Alter G. Här går eller löptränar du avlastat ner till max 30 % av din kroppsvikt, vilket innebär att man kan börja belasta och gång- eller löpträna betydligt tidigare efter skada eller operation. Mer information hittar du här på AlterG hemsida.

Övriga tjänster

– Sceeningtester av rörlighet och funktion
– Löpanalyser-Löpträning på Alter G löpband
– Föreläsningar och utbildning
– Klubbavtal
– Försäljning av tejper och diverse sjukvårdsmaterial

Fotbäddar/inlägg och ortoser

Fotbäddar/inlägg tillverkas baserat på en gång-/löpanalys och efterföljande scanning eller avgjutning. Ortos är ett hjälpmedel som ersätter en förlorad funktion genom att stödja, korrigera och/eller avlasta en kroppsdel. I många fall kan en ortos vara till stor nytta under såväl träning och rehabilitering som vila.

Boka tid

Gång- och löpanalys

I Camp Pros rörelselabb mäts tryck, tyngdpunkt och symmetri i din gång eller löpning. Fotens biomekanik analyseras i förhållande till övriga kroppen. Analysen kan göras separat eller ligga till grund för val av rätt inlägg.

Boka tid

Hjärtscreening

En nyhet på Kulan Idrottsskadecentrum är att vi har inlett ett samarbete med MedBeat, som är en klinik med inriktning på såväl unga som gamla, elitidrottare såväl som motionärer.

Blodtrycksmätning – EKG – Ultraljud på hjärtat – Kardiologisk konsultation – Utvärdering, analys och vid behov medicinering

För mer information, klicka här: www.medbeat.se

Föreläsningar, yoga och mindfulness

EatMoveLive och fysioterapeuten Stina Gustafsson Dahan vill inspirera till en arbetsmiljö som har människans behov i fokus och arbetar för ett hållbart arbetsliv fysiskt, mentalt och socialt. Tillsammans med er utvecklar vi hälsosamma, hjärnvänliga och attraktiva arbetsplatser som medvetet och modigt vågar stanna upp. Önskar ni förebygga ohälsa, utforma en stöttande kultur och ha medarbetare som är ambassadörer för ert företag så har vi en idé om hur ni ska nå dit…

För mer information, klicka här www.eatmovelive.se

Medicinsk massageterapi

Medicinsk massageterapi innebär att man jobbar med triggerpunktsbehandling, massage, ledmobilisering och stretching för att uppnå normal funktion i rörelseapparaten, dels akut vid mindre skador och dels som ett komplement till sjukgymnastik för att påskynda rehabilitering. Men även för att i förebyggande syfte motverka spänningar, felställningar och triggerpunktsproblematik som kan leda till överbelastningsskador på längre sikt.

För mer information, klicka här www.mmtgedenryd.se

Kontakta oss via mail, info@kulanic.se för mer information gällande tidsbokning och prisuppgifter.