Vi på Kulan Idrottsskadecentrum följer noggrant rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och utvecklingen av situationen gällande Coronaviruset. I dagsläget finns inga rekommendationer eller indikationer på att vårdmottagningar eller rehabkliniker ska hållas stängda, utan vi har öppet som vanligt och patienter är fortfarande välkomna att boka tid.
[Läs mer här]

Idrottsmedicinsk Kompetens

Rickard Dahan

Leg. Sjukgymnast

Verksamhetsansvarig på Kulan Idrottsskadecentrum. Leg sjukgymnast med specialistkompetens inom idrottsmedicin. Har i många år jobbat med såväl svenska herrlandslagen i fotboll och -handboll samt varit rehab ansvarig för Malmö FF:s A-lag under nästan 20 år.

Rickard Dahan

Rickard Dahan är leg sjukgymnast och är verksam på Kulan Idrottsskadecentrum genom sitt företag Kulan Idrottsskadecentrum AB.

Rebecca Stjärna

Leg sjukgymnast

Sjukgymnast med vidareutbildning inom ortopedisk medicin. Brinnande
intresse för idrottsmedicin samt för att optimera rörelsemönster för bästa möjliga prestation.

OMI advanced utbildad. Jobbar även med Dry needling/IMS (Intramuskulär stimulering) behandling. Tidigare glad amatör på hästrygg och fotbollsplan, numera flitig utövare bland vikterna på gymmet.

Rebecca Stjärna

Rebecca Stjärna är leg sjukgymnast och är verksam på Kulan Idrottsskadecentrum genom sitt företag RS Sjukgymnastik AB.

Alexander Musi Wennergren

Leg sjukgymnast

Inriktning på ortopediska- och idrottsrelaterade skador. Pågående specialistutbildning inom idrottsmedicin. Erfarenhet som sjukgymnast för LB07 i damallsvenskan och för kampsportare på professionell nivå. Fördjupad kunskap och intresse för höft- och ljumskproblematik hos idrottare.

Personliga landslagsmeriter inom Brasiliansk jiujitsu och generellt intresse för kampsport och fotboll.

Alexander Musi Wennergren

Alexander Musi Wennergren är leg sjukgymnast och är verksam på Kulan Idrottsskadecentrum genom sitt företag Musi Idrottsmedicin AB.

Roem Muftee

Leg sjukgymnast

Inriktning på motions- och idrottsskador. Har arbetat 1,5 år med idrottsskador på Nya Zeeland samt har en internationell masterexamen inom idrottsmedicin. Pågående specialistutbildning inom idrottsmedicin.

Har tidigare arbetat som sjukgymnast för Helsingborgs IF samt FC Rosengård i herr- och damallsvenskan i fotboll. Stort intresse för framför allt fotboll och har arbetat med både elit och icke-elitspelare på nationell och internationell nivå. Har en gedigen bakgrund inom kampsport och fotboll, både som utövare och sjukgymnast.

Roem Muftee

Roem Muftee är leg sjukgymnast och är verksam på Kulan Idrottsskadecentrum genom sitt företag RM Fysio AB.

Suad Mujkovic

Leg. Fysioterapeut

Fysioterapeut med inriktning mot motions- och idrottsskador. Gediget intresse för idrottsmedicin, med fokus framförallt skador relaterade till fotboll.

Verksam som fysioterapeut för klubbar som FC Rosengård och Eskilsminne IF samt varit på uppdrag för Skånes Fotbollsförbund. Arbetat med fotbollsspelare på olika nivåer, från elit- till ungdomslag.

Suad Mujkovic är leg sjukgymnast och är verksam på Kulan Idrottsskadecentrum genom sitt företag .

Gustav Ingemarsson

Leg sjukgymnast

Inriktning på idrottsmedicin. Arbetar även med Dry needling/IMS (Intramuskulär stimulering) behandling.

Tidigare elitsatsning inom fotboll men även varit aktiv inom ishockey, racketsport och innebandy. Tidigare arbetat med handbollslag i Lund.

Gustav Ingemarsson

Gustav Ingemarsson är leg sjukgymnast och är verksam på Kulan Idrottsskadecentrum genom sitt företag Gustav Fysio AB.

Viktor Nordvall

Leg. Sjukgymnast

Viktor Nordvall är leg sjukgymnast och är verksam på Kulan Idrottsskadecentrum genom sitt företag ElitFysio Sweden AB.

Henrik Celander

Leg sjukgymnast

Tog examen 2010 vid Lunds universitet. Masters-examen i idrottsmedicin. Certifierad idrottssjukgymnast (CSPT). Vidareutbildad inom ortopedi, idrottsmedicin och manuell behandling.

Jobbar även med Dry needling/IMS (Intramuskulär stimulering) behandling

Sedan examen har jag arbetat inom primärvård med motions och idrottsskador, samt inom handboll med H65 Höör damer.

Henrik Celander

Henrik Celander är leg sjukgymnast och är verksam på Kulan Idrottsskadecentrum genom sitt företag Henrik Celander e.f..

Hanna Persson

Leg sjukgymnast

Inriktning på ortopediska- och idrottsrelaterade skador. Vidareutbildning inom ortopedisk medicin. Tidigare aktiv inom fotboll. Arbetar även med akupunktur och Dry needling/IMS (Intramuskulär stimulering) behandling.

Ägnar nu mestadels av träningstiden åt löpning och gym.  

Hanna Persson

Hanna Persson är leg sjukgymnast och är verksam på Kulan Idrottsskadecentrum genom sitt företag HCP Fysio AB.

Erik Gillenius

Leg sjukgymnast

Tog examen 2011 vid Lunds universitet. Pågående magisterexamen i idrottsmedicin vid Linnéuniversitet. Examen i ortopedisk medicin. Arbetar även med akupunktur.

Har ett brett intresse för idrott generellt men fr.a. fotboll och numera även långdistanslöpning som blivit en stor passion.

Erik Gillenius

Erik Gillenius är leg sjukgymnast och är verksam på Kulan Idrottsskadecentrum genom sitt företag Gillenius Fysioterapi AB.

Ivana Bojanic

Leg sjukgymnast

Sjukgymnast med inriktning på motions- och idrottsskador med ett stort intresse av att optimera rörelsemönster och förbättra prestation. Föreläser för Skånes Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Skåne.

Har en examen i ortopedisk medicin och en pågående specialistutbildning inom idrottsmedicin.

Fördjupad kunskap kring mobiliseringstekniker enligt Mulligan konceptet, arbetar även med Dry needling/IMS behandling.

Har varit ansvarig sjukgymnast för LUGI Damer, elitserien handboll, samt LB07 i damallsvenskan fotboll. Har även erfarenhet som sjukgymnast för MFF U19 ungdomsakademi.

Bakgrund som handbolls- och tennisspelare, men ägnar numera sin tid åt kampsport och i gymmet. 

Ivana Bojanic är leg sjukgymnast och är verksam på Kulan Idrottsskadecentrum genom sitt företag Sweden High Performance AB.