OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kliniken
Kulan Idrottsskadecentrum är en klinik belägen i helt nyrenoverade lokaler på stadionområdet i Malmö, ett stenkast från Swedbankstadion, Baltiska hallen, Atleticum och Malmö stadion. På kliniken finns all idrottsmedicinsk kompetens samlad i samma byggnad. Sjukgymnaster, läkare, massörer samt livsstilsscoach.

Vårt mål är att tillgodose såväl förenings- och motionsidrotten som elitidrotten med snabb service och den höga specialistkompetens som behövs för snabbast möjliga återgång till aktivitet.

Kulans Idrottsskadecentrum ingår i Hälsovalet Skåne där regler för högkostnadsskydd och frikort gäller, patientavgift 200 kr. Vi har även ett nära samarbete med Malmö Idrottsakademi, Orthocenter samt Centrum för Idrott och Hälsa

SjukgymnastikOla Toivonen rehab
På Kulan Idrottsskadecentrum jobbar 12 st sjukgymnaster med inriktning mot idrottsmedicin och utför bedömningar, diagnostiseringar, behandlingar, idrottsspecifik rehabilitering, tester och träningsinstruktioner. Vårt arbetssätt genomsyras av ett funktionellt synsätt där vi noggrant kartlägger varje enskild idrottares behov och upprättar en individuell rehabiliteringsplan för optimal och snabb återgång till full aktivitet. Samtliga sjukgymnaster har en bakgrund som aktiva idrottare med stor idrottsspecifik kunskap inom bl a fotboll, handboll, gymnastik, kampsporter, friidrott, simning mm.

Förutom idrottsmedicin har vi även utbildning inom ortopedisk medicin, manuell terapi, akupunktur, osteopati, funktionell träning m.m. Vi använder de senaste behandlingsmetoderna och bygger vårt arbetssätt på evidensbaserad forskning. Vi utför även behandlingar med stötvåg och laser.

Majstorovic rehab i Keiser 1

Gym
I lokalerna finns ett stort, luftigt funktionellt gym, utrustat för rehabilitering i alla faser från nyskadad till full återgång till idrott och aktivitet. Här sker all träning på bokad tid med en egen personlig sjukgymnast.

Vårdcentral
Kulan har ett underleverantörsavtal med vårdcentralen Östestadskliniken, där du kan lista dig som patient och därmed även få tillgång till läkare och övrig sjukvårdande personal.
 

 

Samarbetspartners
Kulan Idrottsskadecentrum verkar för en helhetssyn kring patienten och samarbetar därför med en rad olika samarbetspartners:

  • EatMoveLive och livsstilscoachen Stina Gustafsson Dahan

EatMoveLive arbetar för ett hållbart arbetsliv fysiskt och mentalt. Vår styrka är att vi tillsammans med er utvecklar attraktiva, hälsosamma och välfungerande arbetsplatser och målet är nöjda medarbetare som upplever balans. Är ni ett företag som vill förebygga ohälsa, utforma en tydlig hälsostrategi och ha roligare på jobb då har vi en tydlig idé om hur ni ska nå dit.

www.eatmovelive.se

 

  • Aktiv ortopedteknik

Aktiv Ortopedteknik tar emot landstingspatienter såväl som privatpersoner som är i behov av proteser, ortoser, sitthjälpmedel och ortopediska skor eller inlägg. Hos oss möter du högt kvalificerade och erfarna specialister med tillgång till den absolut senaste tekniken.

www.aktivortopedteknik.se